Lengte: 33:01 / Bekeken: 434 x

Gezonden als schapen

‘Heb jij Christus nodig?’ was het thema van de interkerkelijke jongerenavond op 18 oktober 2024 in Woudenberg. Ds. A.Th. (Anne) van Olst sprak over het thema ‘Gezonden als schapen’ waarin hij vijf handreikingen deed om een getuige van Jezus Christus te zijn:

1. Maak het persoonlijk: Deel je eigen ervaringen met geloof in plaats van alleen feiten te geven. Vertel waarom Jezus belangrijk voor je is.

2. Wees “schaapachtig”: Wees kwetsbaar en afhankelijk van God, in plaats van te vertrouwen op eigen kracht of slimheid.

3. Leef een gewoon christelijk leven: Laat je geloof zien door hoe je leeft – eerlijk, liefdevol en dienstbaar. Dit kan een krachtig getuigenis zijn.

4. Laat je gemeente gastvrij zijn: Maak de kerk toegankelijk en begrijpelijk voor buitenstaanders. Nodig mensen uit om mee te komen.

5. Kom in actie: Organiseer evangelisatie-activiteiten, maar zie dit als aanvulling op de andere punten.

Dominee Van Olst benadrukt dat getuigen niet gaat om het winnen van discussies, maar om afhankelijk van God te delen wat Hij voor jou betekent. Hij moedigt aan om te bidden voor gelegenheden om het evangelie te delen, en om beschikbaar te zijn voor God’s roeping – of dat nu ver weg is of in je directe omgeving. Het belangrijkste is een verlangen om Gods getuige te zijn, gedreven door Zijn liefde.

Meer toerusting