Lengte: 31:34 / Bekeken: 1412 x

Geloven tegen de klippen op

In deze lezingen behandelt ds. J.R. (Johan) van Vugt het thema ‘geloven tegen de klippen op’ en bespreekt de uitdagingen van geloven in de moderne tijd. Hij focust zich op het levensverhaal van Abraham als voorbeeld van geloof en gehoorzaamheid.

Van Vugt beschrijft hoe Abraham, eerst een afgodendienaar, door God werd geroepen om alles achter te laten en naar een onbekend land te gaan. Ondanks de schijnbare onmogelijkheid van Gods beloften, gehoorzaamde Abraham zonder te twijfelen. Hij benadrukt dat geloven meer is dan alleen vertrouwen; het vereist ook gehoorzaamheid en actie. De situatie van Abraham is wat dat betreft te vergelijken met hedendaagse gelovigen die ook worstelen met twijfels en uitdagingen. Abraham hoorde Gods stem slechts enkele keren in zijn leven, maar bleef trouw.

Hoewel Abraham de volledige vervulling van Gods beloften niet zag tijdens zijn leven, bleef hij God geloven. Hij leefde als een vreemdeling in het beloofde land, uitkijkend naar de hemelse stad. Ds. Van Vugt moedigt je aan om, net als Abraham, te vertrouwen op Gods beloften en gehoorzaam te zijn, zelfs wanneer de omstandigheden moeilijk zijn.

Meer toerusting